Af en toe word ik er knettergek van…
Soms gaat het even niet meer zo goed. Je zit niet lekker in je vel en dat kan door van alles komen. Misschien gaat het op school niet goed, heb je ruzie met vrienden, of zijn er problemen thuis, bijvoorbeeld omdat je ouders in scheiding liggen. Je voelt je gestresst en misschien ook wel onbegrepen. Je stabiele thuisomgeving komt in de knel en dan wordt het er niet gezelliger op.
Weet dan dat wij er zijn om je te helpen. Bij Senzor kun je vertellen hoe je je voelt of waar je in vastloopt. Wij hebben geen oordeel en willen maar één ding: dat het beter met je gaat.
Senzor helpt om de balans weer terug te vinden
Dat doen we met jou, maar ook samen met je ouders en broers/zussen en het sociale netwerk om jullie heen.
We maken een plan dat speciaal voor jullie op maat is gemaakt. In dat plan besteden we volop aandacht aan jouw eigen identiteit en hoe wij je kunnen helpen bij het ontwikkelen daarvan. Ook als er vraagstukken zijn over bijvoorbeeld vrienden of school, dan kunnen wij je daarbij helpen. Samen zorgen we dat het wél werkt, op een manier die bij jou past.
De werkwijze van Senzor
De huisarts of gemeente verwijst jullie door óf je meldt zelf aan (voor niet gefinancierde zorg)
Eerst kijken we of er direct hulp nodig is, bijvoorbeeld omdat er een onveilige situatie is ontstaan.
Binnen enkele weken plannen we een kennismakingsgesprek met jullie gezin en de verwijzende instantie.
We onderzoeken welke problemen er zijn en welke zorg daar voor jullie gezin het beste bij past. Hiervoor maken we een hulpverleningsplan. Daarin staat precies welke stappen we gaan zetten en hoe we de zorg vorm gaan geven.
De zorg kan thuis plaatsvinden, maar ook op kantoor of op school. We gaan kijken naar wat wél werkt, voor nu en ook in de toekomst. Samen gaan we dit vormgeven op een manier die bij jou en jullie gezin past.
Streven naar zorgonafhankelijkheid
Tijdens het hulpverleningstraject vinden wij het belangrijk dat er ruimte komt voor verandering en rust en dat we samen successen – groot of klein – kunnen boeken. Als dat nodig is, werken wij daarvoor samen met collega-hulpverleningsinstanties.
Ons doel is dat jullie als gezin weer vertrouwen krijgen in jezelf en in elkaar en uiteindelijk geen hulp meer van ons nodig hebben.