Onrustige baby/ peuter / IMH

Een jong gezin kan heel veel uitdagingen met zich mee brengen. Als jonge ouder ben je constant in de weer en sta je constant in dienst van je kindje. Wanneer je baby veel huilt of erg onrustig is, kan dit heel veel gevoelens oproepen; machteloosheid, onzekerheid, angst, frustratie.

Ook wanneer je kindje de peuter leeftijd bereikt kan dit weer nieuwe uitdagingen geven. Soms is de hulp die je hebt gevraagd bij bijvoorbeeld het consultatiebureau niet voldoende en is het nodig dat er iemand met je meekijkt in de gezinssituatie. Iemand die intensiever mee kan denken en kijken bij de vragen die je als ouder hebt. De hulpverleners van Senzor kunnen hierin jonge ouders ondersteunen. We werken vanuit de Infant Mental Health Visie (IMH). Dit betekent dat we ons richten op de relaties binnen een gezin. Hoe is de band tussen ouder en kind? En hoe is de relatie tussen ouders? We kijken naar wat er al wel goed gaat en proberen dat samen met ouders uit te bouwen.

We werken hierin samen met IMH Nederland en zijn verbonden aan een groot netwerk zorgprofessionals waarbij expertise gebundeld en gedeeld wordt. Denk hierbij aan kinderfysiotherapeuten, logopedisten, psychologen en kinderartsen.

We zijn ook te vinden op www.helptmijnbabyhuilt.nl

Lees meer over:

  Individuele behandeling

  Ouderschapsbemiddeling

  Individuele coaching bij echtscheidingsproblematiek

  Methodische kindgesprekken

  Nieuw samengesteld gezin

  Begeleid contact

  Observatiemodule

  Ambulante hulpverlening aan huis

  14 punten van goed genoeg ouderschap

  Onrustige baby/ peuter / IMH