Ouders ondersteunen in hun zoektocht als best mogelijke opvoeder van hun kind en kinderen helpen om hun wensen en behoeften te “ver-talen”. Daarvoor zet ik me als gezinsbegeleider graag met hart en ziel in.
Geboren in Tubbergen ging ik na mijn studie in Nijmegen terug naar dit mooie deel van ons land. Al ruim 40 jaar werk ik als gedreven hulpverlener/therapeut.
In 1981 begon mijn carriere als logopedist, gespecialiseerd tot stottertherapeut en werkend vanuit een eigen praktijk stapte ik na zo’n 20 jaar werkervaring over naar een baan als pedagogisch gezinsbegeleiding bij de jeugdgezondheidszorg van de GGD Twente, Volgde ik een Post HBO opleiding Intensieve Pedagogische Thuisbegeleiding en daarna Systemisch werken met gezinnen. Daarna werkte ik een paar jaar in de rol van als jeugdconsulent bij de gemeente Oldenzaal. De volgend stap was die van praktijkondersteuner jeugd in huisartsenpraktijken in de regio. Deze rol vervulde ik enkele jaren veel plezier.
Binnen Senzor vond ik een nieuwe uitdaging: op deze werkplek kan ik al mijn ervaringen bundelen als ambulant gezinsbehandelaar en kindertherapeut.
In mijn werken met jeugd en gezinnen maak ik gebruik van onder andere de volgende methodieken:
“Een taal erbij” is een unieke methode om met zowel kinderen als met pubers of volwassen op een non-verbale wijze, via beeldentaal zicht te krijgen op patronen en dynamieken binnen gezinnen en /of families.
Brainspotting kan worden ingezet om op toegankelijke en laagdrempelige wijze de belasting en de negatieve gevolgen van trauma te verminderen of op te lossen als dit een blokkade lijkt te vormen om op ontspannen jezelf te kunnen zijn.
Door mijn werkzame leven heen heb ik ervaring opgedaan in begeleiding bij rouw en verlies. Hierin heb ik verschillende trainingen en scholingen gevolgd.
In het werken bij Senzor ervaar ik het als inspirerend we werken vanuit verbinding op meerdere gebieden.
Als collega’s samenwerkend binnen de gezinnen, met onze cliënten: kinderen, jongeren en ouders, met verwijzers en andere zorgproffesionals